Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiśniowa strucla"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 185
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 185
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, 2 łyżkami ciepłego mleka oraz łyżką mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Stop masło, lekko ostudź. Zmiksuj jajka oraz żółtka z cukrem. Wsyp mąkę, dodaj zaczyn drożdżowy, zapach cytrynowy, wlej mleko i mikserem wyrób gładkie ciasto. Na koniec wlej stopione masło i jeszcze raz wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Podziel ciasto na dwie części. Każdą rozwałkuj. Posyp bułką tartą, płatkami migdałowymi, posmaruj konfiturami lub połóż rozmrożone, odsączone owoce. Zwiń ciasto w rulon, podwiń końce.
Włóż strucle do dwóch keksówek posmarowanych tłuszczem, posypanych bułką tartą. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem, znów odstaw do wyrośnięcia. Kiedy strucle wyrosną, piecz je 50 minut w temperaturze 180° C.
CZAS: około 40 minut (bez czasu pieczenia)Źródło: Dobry Tydzień