Desery Przepis na:
Wiśniowy przysmak

Składniki
- mąka, 3 szkl.
- cukier, 1.5 szkl.
- śmietana kwaśna, 3 łyżki
- Jaja, 3 szt
- margaryna, 1 kostka
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- wydrylowane świeże wiśnie, 1 kg
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Z podanych składników zagnieść ciasto, wynieśc na godzinę do lodówki. Więcej niż pół rozłożyć na blasze, dać wydrykowane(lekko odciśnięte z soku) wiśnie, reszte ciasta pokruszyć na wierzch. Piec 50-60 min. w 200''C.
-
PS. Sprawa z drylowaniem wiśni nie wygląda źle, gdy ma się drylownicę (kosztuje ok.30 zł) lub kogoś do pomocy :) SMACZNEGO
Komentarze do przepisu (0)