Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiśniowy pucharek"
Polecam.
Odsłon: 694
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36137
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 201
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 349
Polecam.
Odsłon: 694
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36137
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 201
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 349
Składniki
Wiśnie umyj, wydryluj. Sok wiśniowy wymieszaj z 2 łyżkami soku cytrynowego. Posłodź do smaku i zagotuj.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do wrzącego soku. Mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje. Wtedy wrzuć przygotowane wiśnie. Gotuj dalej jeszcze minutę. Masę zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia.
Jogurt utrzyj z pozostałym sokiem cytrynowym. Następnie dodaj rdzeń wanilii oraz słodzik do smaku.
Do wysokich pucharków nałóż na przemian: masę wiśniową i przygotowany krem. Każdą warstwę posyp odrobiną startej czekolady.
Przed podaniem deser mocno schłodź w lodówce.
ok. 25 min, 1 porcja zawiera ok. 195 kcal, ok. 3,40 zł za porcjęŹródło: Tina