Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32632
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 83
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 115
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32632
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 83
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 115
Składniki
Obierz: cebulę, czosnek, marchewki oraz ziemniaki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kosteczkę, a ziemniaki i marchewki na małe kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć warzywa. Smaż je przez 3 minuty. Dolej bulion.
Zmniejsz płomień i gotuj ok. 12 minut. Ciecierzycę przelej na sitku wodą i dobrze osącz. Dodaj do zupy pod koniec gotowania. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Suszone pomidory pokrój w paseczki. Zupę rozlej do talerzy. Do każdej porcji dodaj po kilka kawałków pomidorów. Ew. udekoruj szczypiorkiem.Źródło: Naj