Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Włoska przekąska na tostach"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 49
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 49
Składniki
Umyj i obierz awokado, przekrój na pół, z obu usuń pestkę. Miąższ rozdrobnij, po czym skrop obficie sokiem z limonki i dokładnie wymieszaj.
Dopraw solą i pieprzem, po czym dodaj tyle bazyliowego pesto, aby pasta z awokado była dość gęsta (możesz dodać też nieco oliwy z oliwek, by pasta nabrała odpowiedniej konsystencji).
Pomidory sparz, zdejmij skórkę, usuń pestki, miąższ pokrój w kostkę. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Bagietkę pokrój na kromki, skrop je oliwą, lekko opiecz i posmaruj posiekanym czosnkiem.
Na każdą kromkę nałóż masę z awokado, porcję pomidorów oraz 1-2 małe rybki (anchois, szprotki, sardynki). Każdą kromkę lekko oprósz pieprzem, solą, skrop oliwą i udekoruj bazylią.Źródło: Świat kobiety