Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoska tortilla z pomidorami"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 106
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 766
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 856
Polecam.
Odsłon: 607
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 106
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 766
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 856
Polecam.
Odsłon: 607
Składniki
Orzeszki piniowe (ew. pestki słonecznika) wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię. Podgrzewaj, mieszając, aż się zrumienią. Od razu przesyp na talerzyk, odstaw do całkowitego wystudzenia.
Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki. Pomidory umyj, wytrzyj do sucha, wrzuć do miseczki. Dodaj listki bazylii, zrumienione orzeszki oraz oliwę. Sałatkę przypraw do smaku i wymieszaj. Ser zetrzyj na grube wiórki.
Tortille podgrzej na suchej patelni albo w mocno rozgrzanym piekarniku. Każdy placek posmaruj pesto. Na tortillach rozłóż sałatkę pomidorową. Posyp startym serem.
Jeśli lubisz, do sałatki możesz dodać kawałeczki wędzonego filetu z indyka albo gotowanej szynki. Przed podaniem całość zwiń w rożek albo złóż na pół.
ok. 10 min. 1 porcja zawiera ok. 280 kcal. Ok. 2,70 zł za porcjęŹródło: Tina