Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoska zupa minestrone"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
??Obraną i umytą marchew, ziemniaki oraz seler pokrój w kostkę. Włóż warzywa do garnka, zalej bulionem i gotuj około 10 minut.
Boczek pocięty w paski podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Po chwili dodaj posiekaną cebulę i zeszklij. Pod koniec dorzuć przeciśnięty przez praskę czosnek.
z patelni dosyp do garnka z warzywami. Dolej przetarte przez sito pomidory.
Po kilku minutach gotowania dołóż cukinię pokrojoną w plasterki, fasolkę szparagową, groszek oraz drobno posiekane liście botwinki.
Kwadrans przed zdjęciem zupy z ognia wsyp do niej makaron, np. kolanka, oraz fasolkę. Dopraw ją solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax