Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna zupa, alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki .
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 54
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 890
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 54
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 890
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną drobno cebulę i czosnek, dołożyć pomidory z puszki, chwilę poddusić.
Gotową pulpę podlać winem i bulionem, gotować bez przykrycia około 15 minut.
Zupę doprawić solą, pieprzem, chilli oraz ziołami (najlepiej świeże ale z braku można użyć suszonych). Aby uzyskać bardziej kremową konsystencję, zupkę można zmiksować blenderem.
Przelać do bulionówek, po wierzchu posypać startym parmezanem, można podawać z grzankami.