Do góry

Desery Przepis na:

Włoski deser z kokosem i mandarynkami

Włoski deser z kokosem i mandarynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Włoski deser z kokosem i mandarynkami"

Składniki

  • 25 dag serka mascarpone
  • 1 kubeczek śmietanki 36 proc
  • 1 puszka mandarynek w syropie
  • 2 wafelki kokosowe w białej czekoladzie
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki kakao
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka ubić z cukrem pudrem i waniliowym, dodawać porcjami śmietankę i mascarpone. Do dobrze ubitego kremu wsypać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać.

  2. Mandarynki osączyć z syropu, pokroić. Wafelki rozkruszyć. Na warstwie kremu rozsypać wafelki, rozłożyć owoce, przykryć warstwą kremu, wierzch obsypać przesianym przez sitko kakao, schłodzić.

  3. Z niewykorzystanych białek jaj można zrobić małe bezy. Ubić białka na sztywno z 1 szklanką drobnego cukru, wyciskać małe krążki, piec ok. 80 minut w temp. 100oC.

  4. ok. 30 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń