Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoski kapuśniak"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 331
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 664
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 331
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 664
Składniki
Wołowinę opłucz starannie pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka i zalej 2 litrami wody, posól. Dodaj po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz liść laurowy. Gotuj na średnim ogniu do miękkości.
W tym samym czasie w osobnym naczyniu ugotuj do miękkości (według przepisu podanego na opakowaniu) kaszę pęczak. Odcedź na sicie. Marchewki obierz, pokrój w kostkę. Kapustę włoską oczyść z wierzchnich liści, poszatkuj grubo.
Ugotowaną wołowinę wyjmij z wywaru, odłóż do lekkiego przestudzenia, a następnie pokrój na kawałki. Z powrotem wrzuć do zupy. Dodaj pokrojoną marchewkę oraz poszatkowaną kapustę włoską. Gotuj całość jeszcze 10-15 minut, aż warzywa będą zupełnie miękkie.
Na koniec dodaj do zupy ugotowaną kaszę pęczak. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozlej na talerze. Jeśli chcesz, do każdej porcji możesz dodać łyżeczkę kwaśnej śmietany.
czas ok. 120 min; porcja – 210 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety