Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoski placek ucierany"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6537
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6537
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 830
Składniki
Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop je sokiem cytrynowym. Masło utrzyj z 1/2 cukru i cukrem waniliowym. Wbij 3 jajka. Mąkę z proszkiem dodaj do ucieranej masy. Dolej śmietanę kremówkę. Wymieszaj ciasto mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Rozłóż jabłka, wciśnij je w ciasto. Piecz 15 min w temp. 180 st.
Kwaśną śmietanę wymieszaj z resztą jajek, proszkiem budyniowym oraz pozostałym cukrem. Polej tym ciasto. Piecz je dalej 50 min. Na 15 min przed końcem wierzch posyp rodzynkami.Źródło: Tina