Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoski torcik z kawową nutką"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Porcje 20. Przygot. 80 min. Cena 2,30 zł. Kalorie 251 kcal
Ubij oddzielnie kremówkę oraz białka. Żółtka utrzyj z 6 dag cukru pudru. Pozostały cukier puder wymieszaj z serkiem. Dodaj ubitą kremówkę oraz białka. Wymieszaj.
Kawę zaparz w 1/2 litra wrzącej wody. Wsyp cukier, wymieszaj i ostudź płyn.
Biszkopty zanurzaj najpierw w kawie, potem w likierze. Ułóż po bokach oraz na dnie tortownicy. Nałóż trochę kremu, pokryj namoczonymi biszkoptami. Znów połóż warstwę kremu, biszkoptów, aż do wyczerpania składników.
Wierzch tortu udekoruj bezami, posyp kakao. Wstaw torcik do lodówki na całą noc.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Lidzbarka</strong>Źródło: Bella Relaks