Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie ciasteczka z migdałami"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Składniki
Jajko utrzyj z cukrem (ucieraj co najmniej 7 minut). Wsyp szczyptę soli, skórkę z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia. Wsyp migdały, wymieszaj masę.
Mokrymi dłońmi uformuj baton. Ułóż na blasze. Piecz 20 min w temp. 180°C. Wyjmij, pokrój na plastry. Znów piecz je 8 minut. Przewróć na drugą stronę. Piecz kolejne 8 minut.Źródło: Bella Relaks