Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoskie kopytka"
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 60
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 366
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 60
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 366
Składniki
Dynię i ziemniaki ułóż w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 °C przez 40 minut, aż warzywa będą miękkie. Odłóż do wystudzenia.
Przełóż do misy, dodaj jajko, mąkę i zagnieć gładkie ciasto. Następnie dopraw solą, pieprzem i uformuj z ciasta wałki. Pokrój je w kawałki, a w każdym z nich wyciśnij widelcem wzorek. Gotuj w osolonym wrzątku kilka minut, do czasu, aż wypłyną na powierzchnię.Źródło: Na żywo