Do góry

Dania główne Przepis na:

Włoskie kopytka

Włoskie kopytka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2262 Ocena: 14040

Dodano:

Odsłon: 1744

Smakują wybornie. Przepis mojej koleżanki ze studiów.

Składniki

  • Ziemniaki 1 kg
  • Mąka pszenna 20 dag
  • Kasza manna 10 dag
  • Jajko 1 szt.
  • Sól do smaku
  • Cebula biała 1 szt.
  • Pomidory w puszce 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek granulowany do smaku
  • Opcjonalnie ser żółty 10 dag
  • Olej do smażenia
  • Świeże zioła
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić i zmielić, po czym zagęścić mąką i kaszą manną oraz posolić do smaku. Uformować wałek , pokroić na zgrabne kopytka, spłaszczyć widelcem, włożyć do osolonego wrzątku i gotować przez 5 minut.
    Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć na odrobinie oleju, dodać odsączone pomidory, doprawić do smaku i dusić na wolnym ogniu do odparowania wody. Następnie polać przygotowane kopytka, posypać ziołami(opcjonalnie starty żółtym serem) i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń