Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Włoskie kopytka z pesto"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 425
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 425
Składniki
Ugotuj ziemniaki w mundurgach. Obierz. Kawałki dyni gotuj na parze przez 15 minut, do miękkości. Ziemniaki i dynię zmiel w maszynce. Dodaj żółtka, sól, mąkę i zagnieć ciasto. Uformuj z ciasta wałeczki, potnij na kawałki i wygnieć widelcem w każdej klusce wzorek.
Ułóż na posypanej maką stolnicy i daj odpocząć przez godzinę. Zioła do pesto umyj i osusz. Orzechy upraż na patelni na złoty kolor. Zioła zblenduj z czosnkiem i orzechami. Dodaj parmezan, stopniowo wlewaj oliwę i dopraw do smaku. Dolej odrobinę wrzątku i wymieszaj. Gnocchi gotuj 5 minut, do wypłynięcia. Podawaj z pesto i bazylią.
Czas przygotowania: 120 minut.Źródło: TV14