Do góry

Przekąski Przepis na:

Włoskie ogórki

Włoskie ogórki

Autor:

Przepisów i artykułów: 723 Ocena: 48101

Dodano:

Odsłon: 10446

Świeże ogórki nadziewane sałatką włoską. Prosto, szybko i smacznie.

Składniki

  • świeże ogórki 4 szt
  • sól, pieprz czarny mielony, słodka mielona papryka
  • sałatka włoska (po dwie łyżki do każdej połówki ogórka): https://smaker.pl/przepis-salatka-jarzynowa-z-labadkiem,103745.html
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki obieramy (zawsze od strony jasnej do ciemnej, wówczas nie będą goryczkowate), kroimy wzdłuż na połowę, wydrążamy miąższ. Powstają ogórkowe łódeczki, które solimy, oprószamy pieprzem i mieloną papryką, odstawiamy na kilka minut. Wylewamy wodę, która zgromadziła się w ogórkach. Łódeczki faszerujemy sałatką jarzynową.

    Smacznego.

    Uwaga: Wydrążony miąższ, aby się nie zmarnował, możemy użyć do sałatki: https://smaker.pl/przepis-salatka-ogokowo-serowa,108152.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewus71 26 lipca 2014 No ,no,no pięknie ,pięknie sałatka w łódeczkach ,super sama radość dla oka
Aż chce się jeść ,na pewno przepyszna
Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń