Do góry

Desery Przepis na:

Włoskie tiramisu

Włoskie tiramisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Włoskie tiramisu"

Składniki

  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżki likieru migdałowego
  • 5 jajek
  • kakao
  • 4 łyżki cukru
  • 50 dag serka mascarpone
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 30 dag biszkoptów
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie


  1. 1. Kawę zalej szklanką wrzątku, dodaj likier, ostudź. Żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru. Dodaj serek mascarpone i cukier waniliowy, zmiksuj. Białka ubij na sztywno z ostatnią łyżką cukru. Dodaj do masy z serka i żółtek, wymieszaj.

  2. Biszkopty zanurzaj w kawie. Wyłóż nimi spód blachy. Nałóż część masy serowej, oprósz kakao. Przykryj kolejną warstwą biszkoptów. Postępuj tak do wyczerpania składników. Wierzch posmaruj masą i oprósz kakao.

  3. czas ok. 30 min; porcja – 420 kcal, cena 1,70 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń