Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Włoskie tiramisu"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
1. Kawę zalej szklanką wrzątku, dodaj likier, ostudź. Żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru. Dodaj serek mascarpone i cukier waniliowy, zmiksuj. Białka ubij na sztywno z ostatnią łyżką cukru. Dodaj do masy z serka i żółtek, wymieszaj.
Biszkopty zanurzaj w kawie. Wyłóż nimi spód blachy. Nałóż część masy serowej, oprósz kakao. Przykryj kolejną warstwą biszkoptów. Postępuj tak do wyczerpania składników. Wierzch posmaruj masą i oprósz kakao.
czas ok. 30 min; porcja – 420 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety