Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie tiramisu"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8422
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 136
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8422
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 136
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Składniki
Zalej kawę 150 ml gorącej wody, schłódź i dopraw likierem. Z żółtek i cukru ubij w gorącej kąpieli wodnej gęsty krem. Mascarpone wymieszaj z bitą śmietaną i dodaj ciepłą pianę z żółtek. Dobrze wymieszaj, a pod koniec dodaj rozpuszczoną żelatynę.
Wyłóż folią aluminiową formę 40x20 cm, a na dnie poukładaj podłużne biszkopty, nasączone rozpuszczoną kawą z likierem. Posmaruj kremem i powtarzaj ten krok aż do zużycia wszystkich składników. Formę z tiramisu wstaw do lodówki, aby stężało.
Następnie wyjmij z formy, ostrożnie zdejmij folię, oprósz po wierzchu kakao i pokrój na porcje.
Czas przygotowania: 40 min (bez chłodzenia ciasta) 400 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień