Do góry

Napoje Przepis na:

Wódka bakaliowa

Wódka bakaliowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 35

Dodano:

Odsłon: 412

Przepis na wódkę z bakalii

Składniki

  • 100 g rodzynek
  • 100 g fig
  • 100 g daktyli
  • Cytryna
  • 200 g cukru
  • 1 l wódki 40%
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Owoce opłucz, osącz, pokrój na kawałki. Sparz cytrynę, skórkę zetrzyj, a sok wyciśnij.

  2. Owoce, sok i skórkę zasyp cukrem i zalej wódką. Maceruj przez 6 tygodni.

  3. Nalewkę zlać, owoce odcisnąć. Przefiltrować przez watę i rozlej do butelek. Odstaw na około 6 miesięcy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń