Do góry

Napoje Przepis na:

Wódka bakaliowa

Wódka bakaliowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 75

Dodano:

Odsłon: 318

Oto niezwykle prosty przepis na wódkę z bakalii

Składniki

  • 100 g rodzynek
  • 100 g fig
  • 100 g daktyli
  • 1 cytryna
  • 200 g cukru
  • 1 l wódki 40%
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Owoce suszone opłukać, osączyć i pokroić na małe kawałki. Cytrynę sparzyć, żółtą część skórki zetrzeć, sok wycisnąć.

  2. Suszone owoce, sok i skórkę z cytryny zasypać cukrem i zalać wódką. Macerować przez 6 tygodni.

  3. Nalew zlać, owoce dokładnie odcisnąć. Nalew przefiltrować przez watę i rozlać do butelek. Odstawić na 6 miesięcy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń