Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowe cannelloni

Wołowe cannelloni

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Wołowe cannelloni"

Składniki

  • 1 kg mielonej wołowiny
  • 1 opakowanie gotowego makaronu cannelloni
  • 1 opakowanie pieczarek (około 20 sztuk)
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku (2 do mięsa i 2 do sosu)
  • 1 kulka mozzarelli
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 0,7 l przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • suszone oregano i bazylia do sosu
  • świeże oregano lub bazylia do dekoracji
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz 2 ząbki posiekanego w plasterki czosnku. Następnie dodaj pieczarki starte na tarce o średnich lub grubych oczkach.

  2. Po kilku minutach dołóż mięso, dopraw całość solą, pieprzem i smaż do momentu, aż wołowina ładnie się przyrumieni. Zdejmij patelnię z ognia i poczekaj chwilę, by wystygły.

  3. Następnie nadziej farszem surowe rurki cannelloni. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym, tak, żeby każda sztuka makaronu ściśle przylegała do kolejnej.

  4. W rondlu podgrzej przecier pomidorowy. Dopraw go czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem i suszonymi ziołami.

  5. Gotowym sosem polej przygotowane cannelloni. Na wierzch połóż plastry mozzarelli oraz soczyste pomidorki koktajlowe.

  6. Piecz potrawę około 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń