Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 121
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 219
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 232
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5173
...ale pyszny.
Odsłon: 786
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 121
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 219
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 232
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5173
...ale pyszny.
Odsłon: 786
Składniki
Wołowinę oczyść i naszpikuj pokrojoną słoniną. Warzywa umyj i potnij na mniejsze kawałki.
Włóż mięso do dużej brytfanny. Posyp je ziołami i zalej marynatą przygotowaną z 200 ml wody z octem, winem oraz olejem. Dodaj warzywa.
Po kilku godzinach wyjmij wołowinę z zalewy, przecedź warzywa, a marynatę zostaw na później.
Roztop w rondelku masło i odrobinę słoniny. Najpierw obsmaż posoloną wołowinę, a następnie dodaj warzywa.
Zalej całość pozostawioną marynatą, dosyp zioła oraz przyprawy i duś do miękkości mięsa.
Sos zabiel śmietaną. Danie podawaj z bułką.Źródło: Telemax