Do góry

Dania główne Przepis na:

wołowina grilowana

wołowina grilowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1498

Dodano:

Odsłon: 1101

PYSZNA

Składniki

  • polędwica wołowa, 6 PLASTRÓW
  • pieprz,sól,, PO 1 ŁYŻECZCE
  • oliwa, 5 ŁYŻEK
  • ząbki czosnku, 2-3
  • cytryna, 1 SZT.
  • winiak, 2 ŁYŻKI
  • ananas w plastrach, 2-3
  • zielony pieprz, 2-3 ŁYŻKI
  • SOS DIABELSKI /GOTOWY/
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MIĘSO UMYĆ OSUSZYĆ

  2. DO MISKI WYCISNĄĆ SOK Z CYTRYNY,DODAĆ CZOSNEK PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ,WINIAK SÓL,PIEPRZ.OLIWĘ,DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.

  3. MARYNATĄ NATRZEĆ MIĘSO ODSTAWIĆ W CHŁODNE MIEJSCE NA 2-3 GODZ.

  4. ODSĄCZONE MIĘSO GRILLOWAĆ OD CZASU DO CZASU SMAROWAĆ MARYNATĄ

  5. GOTOWE MIĘSO SMAROWAĆ SOSEM DIABELSKIM WYMIESZANYM Z DROBNO POKROJONYM ANANASEM I ZGNIECIONYMI ZIARENKAMI PIEPRZU KTO LUBI MOŻE DODAĆ DROBNO POKROJONE LISTKI KOLENDRY.

  6. DO TEGO ULUBIONA SAŁATKA.SMACZNEGO.

  7. PRZEPIS MAM ZE STAREGO "PORADNIKA DOMOWEGO"

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetta73 04 maja 2011 rewelacyjny przepis,doskonale polaczenie smakow....super!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń