Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina pieczona w cieście chlebowym"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 870
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 167
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9279
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 870
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 167
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9279
Składniki
czas ok. 110 min; porcja – 390 kcal, cena 6 zł
W misce wymieszaj mąkę ze szczyptą soli, pokruszonymi drożdżami i 150 ml ciepłej wody. Zagnieć gładkie ciasto, odstaw pod przykryciem do wyrośnięcia.
Wołowinę na pieczeń (najlepsza jest polędwica) oczyść, opłucz i osusz. Natrzyj solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju. Posmaruj miodem i musztardą.
Ciasto rozwałkuj na płat, owiń mięso. Ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Piecz 10 minut w temp. 210 st., a potem dopiekaj 30 min w 180 st. Kapustę oczyść, posiekaj. Obrany i pokrojony czosnek zeszklij na maśle. Dodaj kapustę i pomidory. Duś 30 min. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj do mięsa.
Kupując w sklepie kapustę, zastanów się, do czego chcesz ją wykorzystać. Mniejsze główki mają delikatniejszy smak, dlatego lepiej sprawdzają się w surówkach, średnie są idealne do gołąbków, duże możesz gotować lub dusić.Źródło: Świat kobiety