Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina po burgundzku"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1059
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 118
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1059
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 118
Składniki
Rozgrzać olej i masło, zeszklić cebule przekrojone na połówki i wyciśnięty czosnek, dodać plasterki pieczarek, przesmażyć, posolić, przełożyć do dużego rondla. Na patelni obsmażać partiami pokrojone w kostkę mięso, obtoczone w mące (kłaść na patelnię tylko kilka kawałków mięsa naraz), posolić, popieprzyć, przełożyć do rondla.
Na patelnię wlać bulion i przecier. Mieszać łopatką, zeskrobując resztki po smażeniu mięsa, aby zebrać smaki, zagotować. Sos przelać do rondla, dodać wino, zioła i dusić pod przykryciem do miękkości ok. 2,5 godziny.
ok. 5,5 godz.Źródło: Twoje Imperium