Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11264

Dodano:

Odsłon: 18

Wypróbowany przepis na "Wołowina po burgundzku"

Składniki

  • 80 dag mięsa na gulasz
  • 25 dag pieczarek
  • 6 cebulek dymek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka bulionu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 butelka czerwonego wina
  • sól
  • pieprz
  • listki laurowe
  • tymianek
  • rozmaryn
  • olej
  • masło i mąka do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzać olej i masło, zeszklić cebule przekrojone na połówki i wyciśnięty czosnek, dodać plasterki pieczarek, przesmażyć, posolić, przełożyć do dużego rondla. Na patelni obsmażać partiami pokrojone w kostkę mięso, obtoczone w mące (kłaść na patelnię tylko kilka kawałków mięsa naraz), posolić, popieprzyć, przełożyć do rondla.

  2. Na patelnię wlać bulion i przecier. Mieszać łopatką, zeskrobując resztki po smażeniu mięsa, aby zebrać smaki, zagotować. Sos przelać do rondla, dodać wino, zioła i dusić pod przykryciem do miękkości ok. 2,5 godziny.

  3. ok. 5,5 godz.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń