Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina po burgundzku"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Polędwicę pokrój w kostkę. Na dużą patelnię wlej łyżkę oliwy, dodaj polędwicę i smaż na niewielkim ogniu do lekkiego zrumienienia. Następnie przełóż do garnka i wstaw do piekarnika.
Wołowinę pokrój na kawałki i partiami obsmaż na dużym ogniu. Przełóż do garnka i posól. Pokrojoną marchewkę, cebulę i czosnek włóż na patelnię i lekko obsmaż. Pomidory obierz, przekrój na pół, wydrąż łyżką pestki, a pozostały miąższ pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Na pomidorach rozłóż podsmażone marchewki, cebule i czosnek. Do garnka wlej bulion oraz wino. Dodaj pieprz, ziele angielskie, listki laurowe oraz gałązki świeżych ziół.
Garnek przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 150° C. Piecz 3 godziny.Źródło: Na żywo