Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina w sosie chrzanowym

Wołowina w sosie chrzanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1958

Dodano:

Odsłon: 40235

propozycja obiadowa

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso zalac wrzątkiem, dodac warzywa i przyprawy. Gotowac na małym ogniu 1,5 godz. Miękkie mięso pokroic w plastry. Chrzan wymieszac z bulionem. Zagotowac. Śmietanę wymieszac z mąką, dodac trochę gorącego wywaru i energicznie wymieszac. Śmietanę z mąką wlac do rondla w którym gotujemy sos. Mieszac aż zgęstnieje. Przyprawic. Mięso podawac z ziemniakami i ulubioną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Isabell47 27 czerwca 2011 Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze mieso lepiej wlozyc do wrzatka. Nie jest wtedy suche. Po ugotowaniu jest soczyste i miekkie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 27 czerwca 2011 hmmm ..,skad ja to znam! pycha danie robie ..nawet czesto dla ladniejszej prezentacji a i dla walorow smakowych scieram marchewke wrzucam pod koniec gotowania i zieleninki,polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń