Do góry

Desery Przepis na:

Wołowina z cieciorką

Wołowina z cieciorką

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Wołowina z cieciorką"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. czas ok. 130 min; porcja – 290 kcal, cena 7,80 zł

  2. Wołowinę oczyść, pokrój w kostkę. W rondlu rozgrzej 3 łyżki masła klarowanego. Wrzuć mięso, zrumień. Wyjmij i odłóż wołowinę na talerz. Seler naciowy, marchew, pietruszkę i cebule obierz. Warzywa pokrój, włóż do rondla z resztą masła. Smaż 6-8 minut.

  3. Dodaj podsmażoną wcześniej wołowinę, skórkę i sok ze sparzonej pomarańczy oraz 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wlej bulion. Wsyp przyprawy (bez soli). Duś pod przykryciem 1,5-2 godziny.

  4. Gdy mięso będzie już miękkie, dodaj osączoną z zalewy ciecierzycę oraz rozdrobnione pomidory z puszki (wybierz te bez skórki). Gotuj dalej, bez przykrycia, aż odparuje 1/4 płynu (15-20 minut). Danie dopraw do smaku solą, chili i świeżo zmielonym pieprzem.

  5. Zrumień w tosterze lub opiecz w piekarniku kilka tostów. Foremką wykrój ozdobne grzanki. Opłucz i osusz kilka liści sałaty, porwij na kawałki. Gulasz rozłóż na talerze. Podawaj z sałatą, grzankami i żurawiną.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń