Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina z czerwona fasolą

Wołowina z czerwona fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2195

Dodano:

Odsłon: 4660

Treściwy, smaczny posiłek

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić wołowinę w 4 - centymetrową kostkę. Rozgrzać oliwę w rondlu, smażyć mięso partiami, aż się przyrumieni. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.

  2. Do tego samego rondla włożyć cebule i usmażyć, dodać czosnek i zmielone przyprawy, podgrzewać, aż wydzielą zapach. dodać nieodsączone, rozgniecione pomidory, bulion wołowy i koncentrat pomidorowy. Doprowadzić do wrzenia.

  3. Przygotowanym sosem zalać wołowinę w żaroodpornym naczyniu, dodać liście laurowe i laskę cynamonu. Piec pod przykryciem w średnio nagrzanym piekarniku około godziny

  4. Zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 30 minut. Dodać ziemniaki i pory. Piec, nadal bez przykrycia, ok. 20 min lub do chwili, gdy mięso i ziemniaki będą miękkie. Usunąć laskę cynamonu i liście laurowe. Dodać fasolę i zioła - zapomniałem :P

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 01 lutego 2011 Bardzo dobre jednogarnkowe danie i takie rozgrzewające.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń