Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina z grilla"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Wołowinę umyj, obficie oprósz pieprzem. Wino połącz z przeciśniętym czosnkiem i szczyptą rozmarynu. Mięso wstaw do marynaty, odstaw w chłodne miejsce na około 2 godziny.
Mięso wyjmij z marynaty, ułóż na tacce do grillowania, grilluj siedem minut z każdej strony. Uważaj, by nie przesuszyć mięsa.
Zdejmij z rusztu, na końcu oprósz solą, posyp posiekaną natką pietruszki. Czas grillowania wołowiny zależy od rodzaju mięsa.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień