Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina z imbirem i oliwkami

Wołowina z imbirem i oliwkami

Autor: Espanol2011

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 62

Dodano: 13.10.2011

Odsłon: 2054

Gwarantowany sukces kulinarny

Składniki

  • filety z wołowiny, 800 g
  • imbir, 1 korzeń 2cm
  • zielone hiszpańskie oliwki bez pestek, 150 g
  • szalotki, 2 szt.
  • hiszpańska oliwa z oliwek, 3-4 łyżki
  • świeża bazylia, kilka listków
  • sól i pieprz, do smaku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrój wołowinę na paski. Przekrój oliwki na pół. Obierz i posiekaj szalotkę oraz imbir. Podsmaż szalotkę i imbir na oliwie z oliwek, następnie dodaj mięso i dobrze wymieszaj. Pozostaw na ogniu jeszcze przez 2 minuty. Następnie dodaj oliwki i dopraw do smaku pieprzem i solą. Danie udekoruj listkami świeżej bazylii. Tak podana wołowina to prawdziwa perełka kuchni hiszpańskiej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń