Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina z pieczarkami.

Wołowina z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 753 Ocena: 14337

Dodano:

Odsłon: 1864

Danie bardzo smaczne,polecam smakoszom mięsa wołowego.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytą wołowinę kroimy w cieńkie paski,wczucić na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć ciągle mieszając.
    Na drugiej patelni na maśle podsmażyć cebulkę pokrojoną w cieńkie piórka,jak lekko się zrumieni wrzucamy pokrojone pieczarki.
    Pieczarki smażymy doprawiając solą i pieprzem.
    Gdy wołowina jest usmażona podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięska.
    Gdy woda odparowała i mięsko jest miękkie,wrzucamy pieczarki,utartą marchew,pokrojoną natkę,doprawiamy do smaku i dusimy 5-8 min.
    Na koniec dajemy 2 łyżki śmietany, wymieszać,zagotować i gotowe.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń