Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina z warzywami i makaronem

Przepis dnia 2010-09-04
Wołowina z warzywami i makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1963

Dodano:

Odsłon: 12691

Chinskie danie, niezwykle smaczne i malo czasochlonne

Składniki

  • poledwica wolowa pokrojona na paseczki, 1 szklanka
  • papryka kolorowa pokrojona na kawalki, 1 szklanka
  • lekko podgotowana zielona fasolka, 3/4 szklanki
  • cebula czerwona pokrojona w osemki, 1 sztuka
  • marchew pokrojona w plasterki, 1-2 sztuki
  • swieza koledra, 1/3 szklanki
  • sos z czarnej fasoli, 2 lyzki
  • oyster sos, 1 lyzka
  • platki chili, 1 lyzeczka
  • Olej sezamowy, 1 1/2 lyzki
  • chinski makaron jajeczny ugotowany, 2-3 szklanki
  • czosnek, 2 zabki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sos z fasoli i oyster wymieszac razem, dodac do miesa i odstawic na kilka minut. W woku rozgrzac olej ,dodac mieso i smazyc (1-2 min). Wyjac i odstawic w cieple miejsce. Na pozostaly olej wrzucic chili, czosnek i cebule, smazyc okolo 2-3 min. Nastepnie dodac papryke, marchew i fasolke, smazyc okolo 5-7min. Na koniec dodac makaron i usmazone wczesniej mieso, dodac 1/4 - 1/3 szklanki wody i smazyc kolejne kilka minut. Gotowe danie posypac koledra.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetta73 04 września 2010 wyglada przepysznie:P ,robie podobnie,tylko uzywam sosu sojowego....super jedzonko,pozdrawiam:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 01 września 2010 Szynszylko, ja sos oyster, czyli sos ostrygowy, widziałam np. w Bomi :) ale sosu z czarnej fasoli nie spotkałam...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń