Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dobre na mrozne dni.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 308
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 281
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 308
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 281
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Składniki
wołowinę pokroic w dość dużą kostkę,posolić ,dodać majeranek,pieprz i posiekany czosnek,wymieszać i odstawić na godzinę
po godzinie mięso obsypać mąką (2 łyzki) wymieszać i kłaść na patelnię z gorącym olejem,zrumienić z kazdej strony
mieso przelożyć do garnka a na pozostałym tłuszczu lekko przesmazyć pokrojoną cebulę,pora i marchew
mięso w garnku podlać wodą ,wrzucić przyprawy i dusić na wolnym ogniu,dodać warzywa i pomidory z puszki
gdy mięso będzie prawie miękkie wlewamy wino i dodajemy pokrojoną paprykę
całość doprawić pieprzem,musztardą i cukrem,dusić jeszcze 10 minut,można dodać smietanę jesli ktos lubi
potrawę odajemy z grubym makaronem lub ziemniakami