Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina ze śliwkami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 488
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1322
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 488
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1322
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Wołowinę oczyścić, umyć, pokroić w poprzek włókien w plastry. Rozgrzać olej, obsmażyć szybko mięso na silnym ogniu, pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć w nim mięso.
Śliwki umyć, wypestkować i pokroić w plasterki. Przykryć nimi mięso, posypać odrobiną cukru i majerankiem, podlać piwem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC i dusić pod przykryciem przez ok. godzinę, następnie odkryć naczynie i dopiekać, aż sos się zredukuje, a mięso będzie miękkie. Podawać przybrane natką.Źródło: Twoje Imperium