Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowy ozorek z brukselką"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 515
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1381
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 102
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 515
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1381
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 102
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Ozór oczyść, dokładnie umyj, włóż do garnka. Zalej zimną wodą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz łyżeczkę soli. Gotuj do miękkości. Następnie wyjmij ozór, na chwilę zanurz go w zimnej wodzie i obierz.
Brukselkę oczyść, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 20 min. Na patelni rozgrzej olej, usmaż na nim ugotowane ziemniaki i pokrojony w kostkę boczek. Wrzuć brukselkę. Wlej 3 łyżki wywaru z gotowania ozora, duś 5 min, dopraw solą. Podawaj z plastrami ozora.
czas ok. 90 min; porcja – 580 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety