Do góry

Przekąski Przepis na:

Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką

Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 632 Ocena: 12628

Dodano: 01.06.2016

Odsłon: 2885

Tak też można wykorzystać sałatę rzymską. Ps. żółty ser dowolny

Składniki

  • 2 główki sałaty rzymskiej
  • 4 plastry gotowanej szynki
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • strąk czerwonej papryki
  • ogórek
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • pół szklanki grubo startego żółtego sera
  • świeży tymianek
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Sałatę umyłem, osuszyłem, rozdzieliłem liście. Na każdym liściu ułożyłem przycięty plaster szynki, który posmarowałem majonezem. Na nim rozłożyłem grubo pokrojone jajka ugotowane na twardo, trochę papryki pociętej w podłużne paski, ogórka pokrojonego w słupki, oraz kilka piórek cebuli. Lekko posoliłem, posypałem tartym serem , pieprzem i listkami tymianku.
    Wszystko zawinąłem w otwarty z jednej strony pakiecik, związałem sznurkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń