Do góry

Zupy Przepis na:

Wspaniala zupa grzybowa

Wspaniala zupa grzybowa

Autor: bozka44

Przepisów i artykułów: 138 Ocena: 2277

Dodano: 01.02.2013

Odsłon: 16700

Bardzo smaczna, przepyszna. Moze byc przygotowana z dowolnych grzybow, gdyz czlowiek wlasciwie moze jesc wszystkie grzyby, chociaz niektore tylko raz w zyciu :-))) I o tym nalezy nie zapominac

Składniki

  • Grzyby suszone (podgrzybki, prawdziwki lub mieszanka, 60 gram (2 duze garsci)
  • marchewka, pietruszka, kawalek selera, jak do rosolu
  • cebula, 1
  • kosc schabowa, 1 duza
  • smietana kremowka slodka 33%, 150 gram
  • makaron gruby, wg uznania
  • Vegeta, suszona pietruszka zielona, Maggi!!!!, wg uznania
  • lisc laurowy, 2 szt
  • ziele angielskie, pare
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby oplukujemy na drobnym sitku i moczymy przez noc w wodzie.

  2. Grzyby dosc dlugo gotujemy wraz z koscia od schabu, dodajemy warzywa do smaku, zeszklona na oleju, drobno posiekana cebulke oraz przyprawy, gotujemy, gotujemy, gotujemy, gotujemy i gooootujemy, no ale to nie wymaga juz pracy :-))

  3. Makaron gotujemy w duzej ilosci osolonej wody, wylewamy na durszlak, obficie plukamy w zimnej wodzie i odstawiamy na durszlaku do odsaczenia.

  4. Zupa ugotowana, odstawiamy z pieca i zalewamy smietanka. GOTOWE :-)) Podajemy z grubym makaronem troszke aldente. Zycze smacznego. ja moge sie zajadac bez konca. Zupa jest wspaniala.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

demco11 16 marca 2013 Bozka jestes BOSKA.Przepis naprawde godny polecenia.Wspomnienie,niezapomniany smak przepis na stale zagosci w moich ulubionych i do powtorki ,P O L E C A M

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

demco11 02 lutego 2013 Moje klimaty,zupka grzybowa to jest to.5 za przepis i do ulubionych.Biegne moczyc grzybki ,jutro gotuje.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 01 lutego 2013 U mnie w rodzince nie ma takiej osoby, która nie lubi takiej zupy, wspaniała. 5

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń