Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wstążki po marynarsku"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 61
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 61
Składniki
Gotujemy litr wody na każde 100 g makaronu. Do wrzątku dodajemy makaron i gotujemy ok. 9 minut, często mieszamy. Odcedzamy. W tym czasie w rondelku z grubym dnem rozgrzewamy dwie łyżki masła.
Siekamy cebulę i natkę pietruszki. Przesmażamy cebulę na maśle. Dodajemy do niej owoce morza. Smażymy 2 minuty i zalewamy śmietaną. Sos doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy sok z cytryny.
Na koniec dodajemy do sosu pozostałe masło i natkę pietruszki. Podajemy makaron z sosem, udekorowany świeżą pietruszką lub oregano.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 6,80 zł
Wartość odżywcza porcji 388 kcal Białko 21 g/Tłuszcz 5 g/Węglowodany 64 gŹródło: Rewia