Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z buraków smakuje nie tylko jako smarowidlo do chrupiacego pieczywa, ale mozna ja równiez wykorzystac jako dip do warzyw, z plackami ziemniaczanymi lub z cukinii, z pieczonymi ziemniakami lub z makaronem jako pesto. Jest skladnikiem knedli buraczanych z sosem gruszkowo-serowym (gorgonzola). Inna mozliwoscia byloby dodanie jej do salatki ze sledzi. We wszystkich postaciach jest smaczna, zdrowa i szybka (max. 5 min)
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 52
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2659
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 338
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 216
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 52
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2659
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 338
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 216
Składniki
Namoczyc pestki slonecznika w wodzie przez co najmniej 3 godziny lub przez noc. Obrac buraki i pokroic na male kawalki, posiekac dymke. Wszystko zblendowac z olejami, chrzanem. miodem, sokiem z limonki i pietruszka. Doprawic do smaku sola i pieprzem.
W zamknietym sloiczku mozna ja przechowywac w lodówce do 3 dni.
Pasta smakuje nie tylko jako smarowidlo do chrupiacego pieczywa, ale mozna ja równiez wykorzystac jako dip do warzyw, z plackami ziemniaczanymi lub z cukinii, z pieczonymi ziemniakami lub z makaronem jako pesto. Jest skladnikiem knedli buraczanych z sosem gruszkowo-serowym (gorgonzola). Inna mozliwoscia byloby dodanie jej do salatki ze sledzi.