Do góry

Desery Przepis na:

Wuzetka

Wuzetka

Autor: Alexandria

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 9

Dodano: 23.02.2012

Odsłon: 1921

Pyszne i łatwe do zrobienia

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy (o wymiarach 24 na 36 cm) i piec ok. 30 minut w temperaturze 170 st. C. Ostudzić i podzielić na 3 części. Każdą cześć biszkoptu nasączyć aromatem cytrynowym wymieszanym z wodą. Żelatynę rozpuścić w ok. 1/2 szklani gorącej wody, gdy ostygnie dodać do ubitej na sztywną masę śmietany. Gotową masę śmietankową wyłożyć na jedną część biszkoptu i przykryć drugim potem na kolejny i przykryć. Czekoladę połamać, dodać do niej mleko i podgrzewać na lekkim ogniu, aż wszystko się połączy. Gdy polewa ostygnie polać nią wierzch ciasta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wiolcia02 23 lutego 2012 Dobrze by było jakbyś do przepisów dodawała zdjęcia- to zachęca do wypróbowania potrawy:) ale przepis niczego sobie... 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń