Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wuzetka z kremem migdałowym i malinami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
Jajka ubij z 4 łyżkami zimnej wody, cukrem i 2 op. cukru waniliowego. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, wsyp mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie rozsmaruj przygotowany biszkopt czekoladowy.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 35 minut. Upieczone ciasto przełóż na lekko zwilżoną ściereczkę. Odłóż do wystudzenia, a potem przekrój wzdłuż na dwa placki.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Ubij 40 dag śmietany z resztą cukru waniliowego. Bitą śmietanę wymieszaj z serkiem mascarpone i likierem. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając, delikatnie połącz z kremem migdałowym. Domieszaj maliny. Czekoladowe placki przełóż tężejącym kremem. Ciasto wstaw do lodówki na 2 godziny.
Czekoladę posiekaj, stop razem z resztą śmietany oraz masłem. Polewę rozsmaruj na wierzchu ciasta. Posyp pokruszonymi kruchymi ciasteczkami. Schładzaj jeszcze 30 minut.
godzina i 5 minut . Chłodzenie 2 i 30 minut. 1 porcja ok. 370 kcalŹródło: Tina