Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wuzetka z wiśniami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 226
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 65
...ale pyszny.
Odsłon: 149
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 226
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 65
...ale pyszny.
Odsłon: 149
Składniki
Czekoladę (najlepsza będzie gorzka) zetrzyj na tarce, ciastka pokrusz.
Kostkę Kasia utrzyj z paczką cukru waniliowego i połową (15 dag) białego. Dodaj żółtka, czekoladę, pokruszone orzechy, proszek do pieczenia i ciastka. Na koniec delikatnie połącz masę z ubitymi na sztywno białkami.
Całość wylej na blachę, po czym wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz pół godziny.
Ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół.
Twaróg wymieszaj z namoczoną żelatyną, serkiem, cukrem waniliowym i białym oraz z małą kremówką.
Nałóż na ciasto zmiksowany krem z dodatkiem z wydrylowanych wiśni. Wierzch zalej tężejącą galaretką.
Czas: 60 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV