Do góry

Przekąski Przepis na:

Wykwintna przystawka.

Wykwintna przystawka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 168

Dodano:

Odsłon: 11125

Wykwintna przystawka.

Składniki

  • 1 pomidor concasse
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 avokado
  • świeża bazylia, sól, świeżo zmielony pieprz
  • odrobina żelatyny
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Odrobinę żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie, tak by powstało 4-5 łyżeczek płynu.
    Pomidor sparzyć, wyfiletować (usunąć pestki) pokroić w kostkę, dodać kilka pokrojonych listków bazylii, odrobinę soli i pieprzu. Ułożyć w pucharku i zalać 1 łyżeczką żelatyny.
    Tuńczyka osączyć na sicie z oleju, posypać pieprzem, ułożyć na pomidorach i również polać 1 łyżeczką żelatyny.
    Ostatnia warstwa, to avokado, obrane, skropione cytryną i polane żelatyną.
    Całość wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
    Można również tą przystawkę zrobić bez żelatyny, używając ausztychera ( metalowa obręcz).
    Zaczynamy od avokado. Każdą warstwę dociskamy łyżką. Pozostawiamy w obręczy i również schładzamy w lodówce około 1/2 godziny

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://edicook.blogspot.com/2013/08/wykwintna-przystawka.html

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń