Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i delikatny serniczek do kawy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 214
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 214
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę rozpuścić powoli na małym ogniu stale mieszając do połączenia się składników (nie dopuścić do zagotowania) Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, margarynę z masłem, żółtka zetrzeć na tarce i wymieszać razem z masłem i margaryną. Następnie dodać do mąki, wyrobić bardzo starannie ciasto. Po czym rozwałkować i przenieść ciasto na wałku do przygotowanej formy i wstawić do lodówki.
Wykonanie sera: Masło roztopić na wolnym ogniu i odstawić. Następnie ser zmielić dwa razy. Żółtka utrzeć z cukrami na puch, wlewać powoli ostudzone masło dodając po jednej łyżce sera, budynie i aromat.
Na koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek i całość delikatnie wymieszać.
Wykonanie placka: Na schłodzonym kruchym cieście rozłożyć pierniki, w wolne miejsca rozłożyć pokruszoną chałwę i zalać przygotowanym serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec około 50 minut.
Upieczony i ostudzony sernik polać polewą czekoladowo- galaretkową.