Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wyśmienity sernik na zimno z malinami"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1058
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 115
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1058
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 115
Składniki
Biszkopty połam na mniejsze kawałki a potem rozdrobnij blenderem na pył. Dodaj przestudzone masło. Wymieszaj, by dokładnie się połączyły. Tak przygotowaną masą ciasteczkową wylep dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki.
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzącej wody. Odstaw, by wystygła. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij na sztywno mikserem, pod koniec stopniowo dosypując przesiany cukier puder oraz cukier wanilinowy. Następnie dodaj serek homogenizowany oraz wystudzoną żelatynę, delikatnie zmiksuj. Dodaj połowę umytych malin, wymieszaj.
Masę przelej na biszkoptowy spód, wierzch wyrównaj łyżką. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Tuż przed podaniem wierzch udekoruj pozostałymi malinami i pokruszonymi ciasteczkami amaretti.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 370 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie