Do góry

Dania główne Przepis na:

Wytrawne babeczki z patisonów

Wytrawne babeczki z patisonów

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28005

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Wytrawne babeczki z patisonów"

Składniki

  • 2 jajka
  • 25 dag mąki
  • 1
  • 5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 220 ml mleka
  • 75 ml oleju
  • 35 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • 25 dag patisonów
  • tłuszcz
  • świeży tymianek i natka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka wybij do miski. Dodaj pół łyżeczki soli. Lekko roztrzep rózgą. Wsyp mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Wlej mleko oraz olej. Całość starannie wymieszaj.

  2. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Patisony oczyść, opłucz. Pozbaw pestek, również zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Razem z serem dodaj do ciasta.

  3. Wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem oraz posiekanymi listkami ziół. Napełnij natłuszczone foremki. Piecz 25 min w 180 st.

  4. czas ok. 45 min; porcja – 190 kcal, cena 60 gr

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń