Do góry

Dania główne Przepis na:

Wytrawne gofry z cukinii

Wytrawne gofry z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 763

Dodano:

Odsłon: 222

Bardzo ciekawa propozycja zastosowania cukinii

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach (nieco mniejszych jak na buraczki), odsącz z nadmiaru wody.
    W misce połącz ze sobą jajka, mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko. Następnie dodaj cukinię, sól i pieprz do smaku oraz zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszaj.
    Upiecz gofry.

  2. Uwaga przy pieczeniu!!! Nie zamykać klamry gofrownicy na początku pieczenia (wystrzeli)

    2 gofry to 406 Kcal

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń