Do góry

Dania główne Przepis na:

Wytrawne knedle,faszerowane kurkami.

Wytrawne knedle,faszerowane kurkami.

Autor: Agunkaa

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 955

Dodano: 14.09.2010

Odsłon: 5364

Pysznie.

Składniki

  • swieze kurki, 50dek
  • cebula, 1
  • zabek czosnku, 1 duzy
  • ziemniaki, 1kg
  • maka, 30dek
  • czerstwe kazjerki, 2
  • Jaja, 3
  • maslo, 3lyz
  • sol,pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby dokladnie oczyscic,pokroic.Cebulei czosnek drobno posiekac.

  2. Na patelni rozgrzac maslo,zeszklic cebule i czosnek,dodac grzyby,udusic do miekosci

  3. Dodac pokrojone w drobna kostke kazjerki,wchlona nadmiar soku,doprawic do smaku,wbic jajko wymieszac.

  4. Ziemniaki obrac,ugotowac i przecisnac przez praske.Dodac make 2 jaja,sol.Wyrobic gladkie ciasto,podzielic je na male kulki

  5. Kazda kulke ciasta rozplaszczyc,nakladac po lyz farszu,dokladnie zlepic

  6. Knedle gotowac w osolonym wrzadku do wyplyniecia.Podawac ze zrumieniona cebulka,lub sosem kurkowym ze smietana

  7. Moja rada.Do farszu mozna dodac pokrojony w kostke boczek,podsmazony na patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 03 stycznia 2011 Bardzo interesujące. Ciekawe, czy przy użyciu pieczarek potrawa nie straci na smaku?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szyszoonia 15 września 2010 Fantastyczny przepis, uwielbiam kurki pod każdą postacią

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wika11 15 września 2010 Super przepis. Muszę koniecznie zrobić to danie. Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 15 września 2010 Kiedyś ktoś podawał przepis na sos grzybowy i zaczynał się tak .... podsmażyć pachwinę i boczek----jak ma być farsz czy sos grzybowy to niech tak zostanie,ale to kwestia gustu--przepis bardzo fajny,wypróbuję ale bez boczku.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń